10 apr 2019

Pysy kunnossa & pidä hauskaa Irlannissa – 7 tapahtumaa kaikille taitotasoille

Lähde aktiivilomalle ja nautiskele maan kauneudesta siinä sivussa

  1. The Connemarathon – 14. huhtikuuta, 2019
Tämä kansainvälinen maraton on yksi maailman upeimmissa maisemissa järjestetyistä tapahtumista, sillä sen tapahtumapaikkana ovat läntisen Irlannin dramaattiset näköalat. Jo 19. kertaa järjestettävässä tapahtumassa osallistujat pääsevät juoksemaan/kävelemään Irlannin huikeissa maisemissa reitillä, joka kiemurtelee soiden, kukkuloiden, järvien ja kahdentoista huipun vuorijonon lomassa.
  1. Coast to Coast Multisport Race - 18.—19. toukokuuta, 2019
Tämä voi hyvinkin olla se kaikista huikein seikkailu, joka Irlannilla on tarjottavanaan! Tapahtumaan osallistujat kulkevat lännestä itään kattaen yli 300 km alan Sligon kreivikunnassa sijaitsevasta Enniscronesta aina Downin kreivikunnan Newcastleen. Voit valita kahdesta eeppisestä vaihtoehdosta joko kajakkimelonnan, pyöräilyn ja patikoinnin/juoksemisen tai tästä kaksipäiväisen version.
  1. Mourne Way Marathon – 8. kesäkuuta, 2019
Yhdeksi Irlannin maastojuoksun ykköstapahtumista itseään tituleeraava Mourne Way Marathon vetää puoleensa kilpailijoita ympäri maailmaa. Tapahtuma pitää sisällään ultramaratonin, maratonin, puolimaratonin sekä 10 kilometrin lenkin. Yksi vaihtoehto on myös osallistua hyväntekeväisyyskävelytapahtumaan. Mournen alue tarjoaa uskomattoman uniikkia luonnonkauneutta ihailtavaksi häikäisevistä rannikkoseuduista merimaisemiin ja maaseutuun. Kaikki tapahtumaan osallistuvat pääsevät nauttimaan tämän reitin varrelle osuvista näkymistä.
  1. Tour de Burren - 22. kesäkuuta, 2019
Tutustu Wild Atlantic Wayn varrelta löytyvään upeaan seutuun Claren kreivifunnassa sijaitsevan Burrenin halki kulkevan hauskan pyöräilytapahtuman merkeissä. Tarjolla on neljä reittivaihtoehtoa: 160 km, 110 km, 62 km ja 10 km perhelenkkitapahtuma. Nyt ei todellakaan löydy tekosyitä osallistumatta jättämiselle!
  1. Hillsborough Castle Running Festival – 18. elokuuta, 2019
Kyseessä on upouusi tapahtuma, joka sisältää 5 km ja 10 km lenkit sekä puolimaratonin, jotka järjestetään kauniissa ja uniikissa ympäristössä. Kisat polkaistaan käyntiin ja ne myös päättyvät kauniin Hillsborough’n linnan alueella. Reiteillä pääsee myös kulkemaan pitkin Hillsborough’n maalaisteitä ja nauttimaan paikallisalueen historiallisista nähtävyyksistä, joihin lukeutuvat esimerkiksi Hillsborough’n linnake ja Hillsborough-järvi.
  1. EcoTrail Wicklow - 28. syyskuuta, 2019
Wicklow toivottaa tervetulleiksi juoksijat kaikkialta maailmasta nauttimaan seudun upeista maisemista. Kyseessä on järjestyksessään 10. Kohde maailmassa, jossa järjestetään arvostettu Ecotrails-tapahtuma. Reitti johdattaa osallistujat läpi Wicklow’n ikonisimpien sijaintien, joihin lukeutuvat Powerscourtin vesiputous, Bray Head, Killruddery Gardens, The Great Sugarloaf, Wicklow Way sekä Lough Tay.
  1. The Great Fjord Swim – 6. lokakuuta, 2019
Tämä avovesiuintitapahtuma on yksi kalenterivuoden parhaista veteen sijoittuvista tapahtumista. Killary Fjordin syviin vesiin sijoittuva ja Mayon ja Connemaran vuoristojen ympäröimä tapahtuma tarjoaa kolme matkaosuutta: 3,9 km, 2 km sekä 750 m. 2 km ja 750 m uinneille osallistuvat uimarit tuodaan keskelle vuonoa veneellä, josta heidän on hypättävä veteen ja lähdettävä siitä kisaamaan.